Danstechniek

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als danser? Dan is deze les iets voor jou! In deze les krijg je dansoefeningen en combinaties waarmee je technieken vanuit moderne, klassieke en jazzdans onder de knie krijgt, maar ook veel creatieve vrijheid doormiddel van bijvoorbeeld improvisatie. De lessen zijn dan ook erg gevarieerd: van rustige, gecontroleerde bewegingen tot springen, rollen en draaien of zelfs improviseren. De focus ligt hier minder op optredens, meer op eigen ontwikkeling. Wel is er altijd een grote voorstelling waar je vrijwillig aan mee kunt doen en zijn er soms optredens of demonstraties in overleg met de groep.

Kledingadvies: aansluitende kleding en sokken/blote voeten. Bijvoorbeeld: zwart balletpak en zwarte legging (60denier), zwart shortje. Eventueel gebruik van zachte kniebeschermers.

Showdans

In de showdanslessen ben je veel bezig met choreografieën en optredens instuderen. Elke dansstijl  komt wel een keer aan bod: van modern tot hiphop tot jazz. Je krijgt wat basisdanstechniek mee, maar bent voornamelijk bezig met choreografie. We doen regelmatig optredens in en rondom Steenbergen (niet verplicht). De lessen en optredens zijn altijd erg gezellig!

Kledingadvies: makkelijk zittende kleding, gebruik van schoenen (gympen of jazzsneakers) wisselt per periode i.v.m. wisselende choreografieën.

DanceFit!

DanceFit! is een les waarin je door middel van dans en bewegen op muziek werkt aan conditie, kracht en flexibiliteit. Door het hele jaar heen worden alle spiergroepen aangepakt. doordat er meer dan in de les 'jazz/modern' gebruik wordt gemaakt van 'Follow the leader' oefeningen met herhaling, is het goed mogelijk deze les niet standaard wekelijks te volgen, maar wanneer het uitkomt. Daarvoor is er de strippenkaart voor 10 lessen. Meer info onderaan deze pagina. 

Kledingadvies: makkelijk zittende kleding. Sokken of schoenen en eventueel handdoek en/of matje en fles water meenemen.

Kleuterdans (ADV)

Tijdens de lessen “Algemene Dansante Vorming” leert een 4 t/m 6 jarige spelenderwijs de basis van dans en bewegen op muziek. In deze lessen wordt vaak vanuit thema’s of fantasie gewerkt en wordt er zowel vanuit de eigen creativiteit van het kind gewerkt als vanuit (klassieke) danstechniek. Ook wordt hier regelmatig met (stukjes) choreografie gewerkt, zodat je vanuit hier makkelijk kunt doorstromen naar bijvoorbeeld showdans of moderne dans!

Kledingadvies: Aansluitende, comfortabele kleding. Bijvoorbeeld: balletpakje met panty/leging/shortje en eventueel balletrokje. Hoeft niet in zwart!

Hip hop

Dit is een stijl die is ontstaan in de twintigste eeuw tijdens de opkomst van de hiphop cultuur en muziek. Hiphop is een overkoepelend woord, want binnen die stijl heb je allerlei vertakkingen: locking, popping, house, waving, breakdance en nieuwe stijlen zoals tutting en crump. Nick Sebrechts beheerst meerdere stijlen en zal daarin afwisselende lessen verzorgen. Zo dans je de ene keer op de meest moderne of elektronische tracks en de andere keer op klassiekers van Michael Jackson of James Brown. 

Kledingadvies: makkelijk zittende/sportieve kleding met sneakers.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is een belangrijke basis voor vele dansstijlen. In deze les begin je aan de barre, oefen je veel techniek zodat je richting het einde van de les klaar bent voor sprongen en pirouetten, uitgevoerd op muziek uit beroemde balletvoorstellingen. Een uitdagende en gestructureerde les voor iemand die zich graag in dans ontwikkelt.

Kledingadvies: Roze balletpanty, zwart balletpak, balletschoenen en eventueel balletrokje. In het begin kun je deze les op sokken volgen totdat je zeker weet of je de les blijft volgen. Dan wel graag in aansluitende kleding, zodat de docent goed zicht heeft op hoe bewegingen worden uitgevoerd.

Jazz/modern

Waar jazzdans een ritmische, swingende dansstijl is met soms afro-Amerikaanse invloeden, is modern een stuk technischer. In deze les combineren we de twee stijlen doormiddel van oefeningen gericht op danstechniek, maar ook leuke combinaties of stukjes choreografie op de meest swingende nummers. Van springoefening tot grondoefening tot adagio, pirouetten of zelfs improvisatieopdracht. Het niveau wordt aangepast op de groep en gedifferentieerd aangeboden.

Kledingadvies: sokken, blote voeten of jazzsneakers (geen normale sneakers) en comfortabele, aansluitende kleding (eventueel balletpak). Eventueel zachte kniebeschermers.

Tapdans

In deze les dansen we voornamelijk op jazz-/swing-/musical- en passende popmuziek. Daarnaast doen we wat technische oefeningen, maar zeker ook stukjes choreografie. Wanneer we de lessen gaan geven kondigen we aan in nieuwsberichten op de website en socials! Op dit moment is dit geen vaste les in het rooster.

Kledingadvies: begin je pas net en wil je deze les uitproberen voor je tapschoenen aanschaft? Doe dan mee op sokken of jazzsneakers, dat kan prima op onze balletvloer. 

Tarieven

  • Danslessen (60 minuten): €234,- voor een heel lesseizoen
  • ADV (45 minuten): €210,- voor een heel lesseizoen

Een lesseizoen is van september tot en met juni, minimaal 32 lessen en repetities/optredens niet meegerekend. Er is een mogelijkheid het cursusgeld in één keer te betalen aan het begin van het seizoen óf de mogelijkheid om verdeeld over twaalf termijnen maandelijks €19,50 (of bij ADV €17,50) over te maken. Deze betalingen lopen dus het hele jaar door en moeten binnen zijn vóór de eerste dag van de betreffende maand. Het is dus handig de maandelijkse betaalopdracht via internetbankieren automatisch in te stellen. Er geldt één maand opzegtermijn.

Korting bij het volgen van meerdere cursussen (gebaseerd op lessen van 60 minuten):

Bij 2 cursussen Bij 3 cursussen Bij 4 cursussen
15% korting = €397,80 of €33,15 per maand 20% korting = €561,60 of €46,80 per maand 25% korting = €702,- of €52,50 per maand

Strippenkaart 10 lessen

Voor enkel de volwassen lessen is het ook mogelijk een strippenkaart voor 10 lessen te nemen. Deze zijn verkrijgbaar in de les en kosten €75,-.

Sjappoo vest

Twee keer per seizoen is er de mogelijkheid een Sjappoo vest met bedrukking van onder andere je eigen naam te bestellen. kosten inclusief bedrukking zijn €25,- per vest.

 

Om in te schrijven, neem een ingevuld inschrijfformulier mee naar de les. 

Inschrijfformulier 2023-2024