Over Monique

Monique de Groot is al op jonge leeftijd begonnen met dansen, zingen, muziek maken en acteren. Dit deed ze voornamelijk bij verenigingen en muziekscholen in de omgeving. Na het VWO heeft ze een bachelor cultuurwetenschappen behaald, maar tijdens haar studie is ze altijd druk geweest met theater en musical (CKB Bergen op Zoom, Jeugdtheaterschool Hofplein, stichting de BOV Bergen op Zoom), latin en ballroom dansen, cursussen/lessen volgen, haar eigen dansgroepen of haar handwerk…

Geen wonder dus, dat ze na haar eerste studie besloot haar hart te volgen en een dansopleiding te gaan doen: MBO dans in Goes. Hier heeft ze met een vrijstelling voor een groot deel van de theorielessen vier jaar lang met name danslessen gevolgd in onder andere de stijlen modern, hiphop, jazz, klassiek, modern en modules/workshops in bijvoorbeeld drama, waacking, urban of show. Daarnaast kreeg ze les in didactiek en methodiek van het geven van danslessen in alle eerder genoemde stijlen.

Stages deed ze onder andere op het CKB in Bergen op Zoom, het Dansatelier in Roosendaal en bij Vuur en Vlam Produkties. Bij die laatste heeft Monique in de musical “De fantastische meneer Rimror” gespeeld en hierbij de kinderen die mee mochten spelen workshops gegeven. Daardoor ondervond ze dat ze naast het lesgeven ook nog graag klussen als uitvoerend danseres/performer wilde doen, dus is ze ook nog een contractstudie musicaltheater op Fontys Hogeschool voor de kunsten gaan doen en is of was ze werkzaam als danseres of actrice bij onder andere: de Efteling, Deep Bridge (The Christmas Show België) Music Hall (Madagascar, de musical) en het Nationale Theater (OustFaust), Cabaret Magiq (Extravanganza) en meer. Hiernaast houdt ze zich met veel plezier bezig met lesgeven in het onderwijs, bij de Nobelaer in Etten-Leur en natuurlijk bij Sjappoo.

“Wat ik zo leuk vind aan lesgeven, is de voldoening als je iemand ziet groeien op welke manier dan ook. In danstechniek, in muzikaliteit of misschien zelfs in omgang met anderen. Het is mooi om een deel te kunnen en mogen zijn van een groeiproces bij iemand anders.”